به چه مانیتوری، مانیتور اداری گویند؟
مانیتور یا نمایشگر، یکی از مهمترین تجهیزات کامپیوتری یک سیستم کامپیوتری است که اطلاعات را به صورت تصویری نمایش میدهد. تاکنون انواع مختلفی از مانیتورها تولید شده است و از مهمترین تجهیزات مورد استفاده در فضاهایی مانند شرکت، ادارات، آموزشگاهها میتوان به مانیتور اشاره داشت که به این دسته از مانیتورها معمولا مانیتور اداری اطلاق میشود. امروزه این دسته از مانیتورها به امکانات ویژهای مجهز شدهاند که میتوانند نیازهای متفاوت این طیف از کاربران را مرتفع کنند. این نوع از مانیتورها اگرچه از مشخصات قدرتمندی پشتیبانی نمیکنند اما نیازهای اداری و ساده کاربران را برطرف میکنند. مانیتور اداری معمولا نسبت به سایر کاربریهای مانیتور از قیمت پایینتری برخوردار است و هر فضای کاریی اداری با هر بودجه سازمانی خواهد توانست تعدادی از این مانیتورها را برای کارمندان خود تهیه نماید. تاکنون برندهای مختلفی اقدام به طراحی و تولید مانیتور اداری کردهاند که برخی از آنان از کیفیت بسیار مطلوبی بهرهمند هستند.
امروزه از مانیتور اداری برای تحقق فعالیتهایی مانند انجام امور اداری، وبگردی، تماشای فیلم، دستهبندی فایل، نگارش نامه، حسابداری و … استفاده میشود. علاوهبر اینها از مانیتور اداری برای آفیس و سایر مواردی که از حجم کم و کیفیت پایین برخوردار هستند نیز میتوان استفاده نمود. اگر برای طراحی یا گیم نیاز به مانیتور داشته باشید باید مانیتوری فراتر از یک مانیتور اداری را تهیه نمایید. در این نوع از فعالیتها لازم است تا شما مانیتوری را تهیه نمایید که از دقت بسیار بالاتری نسبت به مانیتور اداری برخوردار باشد.
ویژگیهای یک مانیتور اداری
طراحی نوآورانه: یک مانیتور اداری معمولا باید اطلاعات مهمی را پردازش کند به همین منظور باید دارای ویژگیهای به خصوصی باشد. یکی از ویژگیهایی که در این نوع مانیتورها دیده میشود طراحی نوآورانه این دسته مانیتورها هستند. این ویژگی میتواند احساس بسیار خوبی را به کاربر در حین فعالیت دهد.
انعطافپذیری و ضد انعکاس بودن: از ویژگیهای سختافزاری و نرمافزاری مانیتور اداری میتوان به حداکثر رساندن میزان عملکرد کارکنان اشاره کرد. علاوهبراین قابلیت انعطافپذیری و تنظیم صفحه نمایش و همچنین ویژگی ضد انعکاس از دیگر ویژگیهای مانیتور اداری است که از آسیب رسیدن به چشم کاربر جلوگیری میکند.
کیفیت تصاویر: کیفیت تصویر در یک مانیتور اداری بسیار حائز اهمیت است. بهطوری که هم برای کارهای اداری و هم برای بازیهای سبک میتوان از آنها بهره برد. وضوح تصویری بالا از دیگر ویژگیهای این مانیتور است بهطوری که انتظار میرود رنگها به شکلی دقیق به نمایش گذاشته شود.
زاویه دید: زاویه دید یک مانیتور اداری معمولا ثابت است.
مواد تشکیل دهنده مانیتور: برای ساخت این مدل مانیتورها از مواد پیشرفتهای استفاده میشود. خوب است بدانید که برخی از برندها مانند مانیتور ایسوس در ساخت محصولات خود از متریالی استفاده نموده است که به محیط زیست آسیبی وارد نمیکنند و همچنین در مصرف برق و انرژی نیز صرفهجویی میکنند و این به دلیل استفاده از حسگرهای متعدد استفاده شده در ساخت محصول است تا بدین صورت مصرف انرژی کاهش یابد.
نکات مهم در هنگام خرید مانیتور اداری
قبل از خرید مانیتور اداری لازم است تا فاکتورهایی را مورد بررسی قرار دهید.
رزولوشن مانیتور اداری:
یکی از بخشهای یک مانیتور اداری رزولوشن یا همان کیفیت تصویر مانیتور است که بهطور معمول از کیفیت HD یا Full HD برخوردار است. اما به خاطر نوع استفاده کاربران از این صفحه نمایشها، انتظار نمیرود که این نوع از مانیتورها را در رزولوشنهای بالاتری ساخت.
سایز مانیتور اداری:
سایز مانیتور اداری به طور معمول و رایج بین 20 تا 24 اینچ است. محدوده این رنج سایز پنل قطعی نیست و شما میتوانید سایز دلخواه خود را انتخاب نمایید. اگر در فضای اداری شما نیاز است تا دوربینهای مدار بسته و یا موارد این چنینی را مشاهده نمایید این امکان وجود دارد تا از مانیتورهایی با ابعاد بزرگتری استفاده نمایید.
پورت مانیتور اداری:
معمولا در هنگام ساخت مانیتور اداری از چندین پورت گوناگون مانند HDMI، DVI، VGA یا Display Port استفاده میشود. مانیتورهای اداری ساخت ایران معمولا در بدنه خود از پورتهای VGA یا HDMI استفاده میکنند و معمولا این دو نوع پورت در مانیتورهایی که از وضوح تصویری FULL HD برخوردار هستند دیده میشوند. لازم به ذکر است که اکثر مادربردهای موجود در بازار به واحدهای گرافیکی مجتمع مجهز شدهاند که تصاویر را از دو خروجی VGA و HDMI به نمایش میگذارند. به همین منظور با کمک این پورتها میتوان مانیتور اداری را به سایر دستگاههای ارتباطی نظیر کامپیوتر، لپتاپ و غیره متصل نمود.
کنتراست مانیتور اداری:
به فاصله بین روشنترین حالت (رنگ سفید) و تاریکترین حالت (رنگ سیاه) کنتراست گفته میشود و بهطور کلی کنتراست یک مانیتور اداری به دو صورت دینامیک و استاتیک مورد سنجش قرار میگیرد. اعدادی که بهعنوان کنتراست بر روی مانیتور اداری نمایش داده میشود لزوما نمیتوانند تفسیر شوند، چراکه هر برند تولید کننده مانیتور اداری از معیار خاص خود برای سنجیدن کنتراست پیروی میکند. زمانیکه یک مانیتور از نوع استاتیک باشد ملاک نوردهی هر کدام از نقطهها یک فریم ثابت است. اما در مانیتورهای دینامیک ملاک نوردهی هر یک از نقطهها فریمهای متوالی خواهد بود. به همین دلیل کنتراست را میتوان مهمترین ملاک برای سنجش رنگ در انواع متفاوت صفحههای نمایش دانست.
ابعاد مانیتور اداری:
نمایشگرهای اداری با سایز بزرگ 25 تا 27 اینچ با هدف ساخت جلوههای بصری و بالا بردن وضوح تصاویر استفاده میشوند. وضوح تصویری مانیتورهای اداری با چنین ابعادی به صورت QHD است و نسبت ابعاد آنها برابر با 2560*1440 پیکسل است.
مانیتور اداری مناسب شرکت
از جمله مواردی که برای هر شرکتی حائز اهمیت است انتخاب و خرید مانیتور اداری است. یک مدیر شرکت باید در وهله اول به موضوع سازگاری حداکثری مانیتور با دستگاههای مورد استفاده در یک دفتر اداری و یا شرکت دقت داشته باشد. چراکه در صورت عدم سازگاری عملا مانیتور از نظر عملکرد اساسی و اصلی خود ساقط شده و هزینه دانگل یا ارتقای سختافزاری نیز بر شرکت تحمیل خواهد شد. به همین منظور باید مدلی از مانیتور اداری را انتخاب نمایید که حداکثر سازگاری را با مانیتورهای فعلی درون شرکت داشته باشد.